Sa Gala des Premis Joan Benejam en Menorquí amb més de 200 assistents

Sa Gala comptà amb més de 200 convidats, entre es qui assistiren s’ex-batlessa de Mahó i diputada nacional, Águeda Reynés, es diputats balears Antoni Camps i Olga Ballester, i ex-diputada Aina Aguiló, s’ex-conseller Luis Alejandre, s’ex-batle de Ciutadella Ramon Sampol, i es regidors de diferents municipis com Joan Triay, Antoni Florit o Núria Torrent de s’Ajuntament de Ciutadella, Rafel Quintana de s’Ajuntament d’Alaior, Ramon Sintes de s’Ajuntament de Ferreries o Andrés Spitzer de s’Ajuntament de Mahó.

Assistiren personatges significatius de sa vida cultural i artística de Menorca com es baríton Joan Pons Álvarez, i personatges destacables de s’empresariat menorquí com Antonio C. Pons Bosch, Pedro i Mónica Pons Morales, Carlos de Salort o de Mallorca Fernando Fortuny, Sebastià Jaume Muñoz-Maldonado o Antonio Planas Gual de Torrella.

Ademés, entitats emblemàtiques com es Casino 17 de Gener, s’Associació Històrica de Futbol Menorquí, s’Atlètic de Ciutadella o ses Penyes Mallorquinista de Ciutadella i sa Madridista de Ciutadella se sumaren institucionalment a Sa Gala de sa cultura menorquina.

Foment Cultural de Menorca i sa Fundació Jaume III celebren s’èxit de sa Gala des II Premis Joan Benejam, un certamen literari que està arrelant a Menorca i s’està consolidant, sobretot, entre es joves estudiants de sa nostra illa. Una trentena d’autors van competir per fer-se amb es guardó literari en menorquí. Es mahonès Daniel Sintes Pons va fer-se amb es II Premi Joan Benejam amb “impòsit: falsa inculpació”, es segon premi va esser per “S’insurrecte cavaller de Sant Joan” d’Antoni Cantarellas Pascual, i es tercer premi per s’escriptor ciutadellenc Jaume Anglada Bagur, autor de “Entre murades amb es mestre”.

Sa Gala va esser presentada i conduïda per Antoni Pons i Tóbal Pons. S’entrega de premis va córrer a càrrec de s’escriptora i poetessa Joana Bagur Florit, en representació des Jurat des concurs format també pes Catedràtic d’Història per sa UIB, Román Piña Homs, es vicepresident de sa Fundació Jaume III i professor de sa UIB, Joan Font Rosselló, es patronista i glosador Josep Pons Pons, s’escriptor i guanyador des I Premi Joan Benejam, Victor Salvador, i es president de Foment Cultural de Menorca, Joan D. Pons Torres.

BALANÇ DEL 2015 I CLAM DE CULTURA EN LLIBERTAT

S’acte va concloure amb es discurs final des president de Foment Cultural, Joan D. Pons Torres, qui despertà moltes emocions entre es pressents, fent un discurs on destacà sa feina feta per Foment Cultural el 2015, recordant s’intent de censura que Foment Cultural patí a Sa Fira des Llibre Menorquí per part d’una Editorial. Joan Pons afirmà que “sa defensa des menorquí no és possible des de s’odi i s’intolerància. Sa reivindicació de llibertat per sa llengua menorquina només és possible des d’un exercici d’encara més llibertat, més igualtat i més democràcia”, i afegí, que “no podem anar contra es català, perquè no podríem anar contra una part de sa nostra llengua, i no podem anar contra Catalunya perquè no podríem anar contra una part des nostro país”. Finalment, Pons Torres lamentà s’absència de representació de s’equip de govern de s’Ajuntament de Ciutadella o des Consell Insular de Menorca —qui no respongueren a s’invitació de Sa Gala—, però recordà que “sempre tindran ses portes obertes a Sa Gala de sa cultura menorquina i de tots es menorquins”.


Sa Gala des Premis Joan Benejam en Menorquí amb més de 200 assistents
Publicat: 5/1/2016

Es jurat des certamen literari de Foment Cultural de Menorca concedeix es guardó s’obra “Impòsit: falsa inculpació” de Daniel Sintes (Mahó, 1978). Un relat sobre es darrers anys de vida d’Àngel Ruiz i Pablo, en homenatge an es 150 aniversari i declarat Any Ruiz i Pablo. Més de 200 persones arribades de tots es pobles de Menorca han omplert es Club Nàutic de Ciutadella a Sa Gala des II Premis Joan Benejam, que s’ha consolidat com un dets actes culturals més importants de Menorca.


Foment Cultural
@FomentCultural a Twitter